Gate-Keeper

Met de Gate-Keeper zorg je ervoor dat klanten pas na goedkeuring een retourlabel ontvangen.
Handig om onnodige retouren te voorkomen en in contact te blijven met je klant.


"Bij 32% van de aanvragen kunnen wij de klant op een andere manier helpen en hoeft er geen retourzending plaats te vinden. Een geweldige besparing!"
- René van Allcam.nl

Retouraanvraag afkeuren
Retouraanvraag goedkeuren

Mag dit zomaar retour of niet?

Afhankelijk van de retourreden en vervolgvragen kun je de Gate-Keeper activeren. Dit is handig om onnodige retouren te voorkomen en in contact te blijven met je klant.

Voorkom retouren door de retour-impuls bij consumenten weg te nemen en in overleg naar betere oplossingen te kijken. Erg effectief bij (kleine) beschadigingen of producten met een handleiding.
Is een product simpelweg niet naar verwachting? Dan is de Gate-Keeper vaak niet nodig en kan de consument direct een retourlabel aanmaken.

Van klantenservice naar sales-medewerker

Zowel de consument als de webwinkel zit niet te wachten op een retourzending. Vaak biedt een retour kansen om de omzet te behouden én de klant tevreden te maken. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van een alternatief product of een kortingsbon. De Gate-Keeper helpt hierbij.

Voorbeelden uit de praktijk

Het merk Duux verkoopt elektrische apparaten van hoge kwaliteit. Is er een klacht of defect, dan kan deze via het retourformulier gemeld worden. De klantenservice ontvangt een aanvraag inclusief foto's en een uitgebreide probleemomschrijving. Indien het probleem te verhelpen is wordt er contact opgenomen met de consument. Zo niet, dan ontvangt de consument een gratis retourlabel.
Wanneer een kabel bij Onlinekabelshop.nl niet lijkt te passen wil de consument het soms direct terugsturen. In het retourformulier vragen we daarom voor welke toepassing de kabel nodig is, zodat de klantenservice kan helpen. Soms blijkt de kabel met nieuwe instructies alsnog wel te werken, of kan er worden geruild voor een andere kabel. Minder retouren en meer tevreden klanten door deze mooie toepassing.
Bij tuincentrum Tuinland wordt de Gate-Keeper geactiveerd bij de retourreden "beschadigd". De consument upload een foto zodat de aanvraag beoordeeld kan worden. In veel gevallen is de klant geholpen met een kortingsbon voor een volgende bestelling. Indien de schade te erg is biedt Tuinland een gratis retourlabel aan zodat het product geruild kan worden.
Copyright © 2021 Returnless.com