Netsuite-white

Koppel je NetSuite webshop aan Returnless en fix jouw retourproces. De installatie van onze retour plugin duurt +/- 10 minuten.


iPhone Pink - Retourformulier-low

NetSuite.

retouren automatiseren.

Klanten vullen een bestelnummer en emailadres in zodat de bestelling real-time vanuit NetSuite ingeladen kan worden.

Door slim gebruik van de Gate-Keeper kunnen we specifieke retouren tegenhouden. Denk aan retouren buiten de retour termijn van 14 dagen, of beschadigde producten. Deze kunnen eerst worden goedgekeurd door de webwinkel.

Klanten maken vervolgens zelf een retourlabel aan bij een van de gekozen vervoerders.

retour analyse
met Deep Insights.

In het retourformulier kan de klant per product een retourreden opgeven. Daarmee verzamelen we waardevolle data op SKU niveau. 

Welke 20% van jouw producten zorgen voor 80% van de retourkosten? Creëer analyses door verkoopdata uit NetSuite te vergelijken met de retourdata. Wat is het retourpercentage, welke producten komen het meeste retour, en waarom?
Iconografie | Streep-blauw
imac-deepinsights-golf

 integratie handleiding. 

Hulp nodig? We bieden gratis technische support & implementatie aan. Mail naar developer@returnless.com

Stap 1 - Saved Search aanmaken.

Om te beginnen moet er een saved search gemaakt worden. In dit geval willen we een saved search maken om alle betaalde orders op te halen en te filteren op de juiste order. Om een saved search te maken ga je naar Lists > Search > Saved Searches > new.

Stap 2 - Criteria instellen.

Na het kiezen van het juiste record type, moet de criteria worden samengesteld. Dit kan per webwinkel en installatie verschillen. Hiernaast staat een voorbeeld waarbij alleen de orders met de status billed of partially fulfilled geretourneerd kunnen worden. Ook zullen doormiddel van het Item:Type filter alleen items die een voorraad kunnen hebben getoond worden.

netsuite-returns-saved-search
Stap 3 - Results instellen.

De volgende stap is het selecteren van de velden die naar Returnless gestuurd moeten worden. Ga hiervoor naar tabblad Results. In de afbeelding een suggestie.

netsuite-returns-criteria

Stap 4 - Script plaatsen.

De volgende stap is het deployen van een script waar Returnless mee kan communiceren. Ga naar Customization > Scripting > Scripts > New. Selecteer daar het Returnless Order Info script welke je van Returnless ontvangt. Door de annotatie aan het begin van het script zal Netsuite het type script herkennen. Na het uploaden krijg je de mogelijkheid om het te deployen. Kies bij het deployen voor "Available without login".

 

Stap 5 - Permissies toekennen.

Zodra je het script hebt geplaatst kun je bij het tabblad Audience permissies toekennen. Vink daar All Roles en All Employees aan.

Netsuite script permissions

 

Stap 6 - URL doorsturen.

Geef de External URL van het script door aan je contactpersoon van Returnless. De koppeling met Netsuite kan daarna voltooid worden.

netsuite-returns-results

Benieuwd hoe soepel wij integreren?