We proberen jouw retourproces natuurlijk zoveel mogelijk te digitaliseren, zodat je alle data online voorhanden hebt. Maar sommige webwinkels zijn zo gewend aan een retourproces met een papieren retourformulier, dat we het ook deze klanten zo makkelijk mogelijk willen maken. Daarom hebben we ons papieren retourformulier verbeterd en meteen voorzien van enkele slimme snufjes.

 

Overzicht van geretourneerde items

Wanneer een consument een retourzending aanmaakt, ontvangt hij een downloadlink van een PDF-bestand dat hij moet uitprinten. In dit PDF-bestand zit natuurlijk het retourlabel, maar ook het vernieuwde retourformulier. Beide documenten worden dus door de consument uitgeprint. Het retourlabel wordt op de retourdoos geplakt en het formulier gaan in de doos.

Op dit papieren retourformulier staan alle geselecteerde retourproducten weergegeven. Deze producten worden in een overzicht getoond met de volgende informatie:

  • Artikel
  • EAN nummer (inclusief barcode voor de scan-functie)
  • SKU
  • Retourreden
  • Aantal

Custom opties

Het papieren formulier kan op diverse manieren gepersonaliseerd worden. Het formulier is direct herkenbaar voor jouw klant omdat we automatisch je logo toevoegen. Daarnaast kun je zelf een begeleidende tekst toevoegen, zoals: “Voeg dit formulier toe aan je retourpakket”. Deze tekst kun je aanpassen in je retourportal.

 

Slimme barcodes voor scan, know & go functie

Deze maand volgt er nog een nieuwe feature release waardoor het mogelijk wordt om de retour direct te openen in de portal door de barcode en QR-code in te scannen. We hebben deze codes alvast toegevoegd aan het formulier. Later meer hierover!

 

 

Liever printerloos retourneren?

Werk je met de printerloze retouroplossing van PostNL of Budbee, dan wordt dit papieren formulier automatisch uitgeschakeld. Alle retourdata staat natuurlijk gewoon in je retourportal en is heel makkelijk te openen door de barcode op het retourlabel te scannen.